top of page
Anchor 10

Aesthetics & Mechanics.

Avadive

AvaDive pelillistää!

 

Tahtoisitko motivoida ihmisiä positiivisella ja kiehtovalla tavalla?

tai Tahtoisitko suorastaan koukuttaa ihmisiä tavoitteittesi tekemiseen?

 

AvaDive tuottaa pelillistettyjä ratkaisuja, joilla motivoidaan tavoitteellinen työskentely ja oppiminen koukuttavalla ja hauskalla tavalla – menestyneiden pelien tapaan.

 

Huolellisesti pelillistetty tekeminen voi jopa johtaa flow-tilaan, 

jolloin täysin tekemiseensä uppoutunut henkilö nauttii, ja saa aikaa 

ällistyttävän hyviä tuloksia.

 

Pelillistäminen toimii*, se toimii, koska vanha kunnon "porkkana ja keppi" -metodi ei ole koko totuus ihmisten motivoinnista. Eihän niitä kumpaakaan tarvita, kun jokin peli saa meidät koukuttumaan.

 

Mitä tahansa voi pelillistää, ja vieläpä kaikkien hyväksi. Tavoite voi olla tyytyväisempi ja terveempi henkilöstö, pidemmät työurat, tai vaikkapa tehostunut viestintä.

 

AvaDive tarjoaa pelillistämistä myös:

 

- osaamisen kehittämiseen ja oppimiseen

- myynnin / tulosten parantamiseen

- kulttuurimuutokseen / muutosjohtamiseen

 

Pelillistetty ratkaisu voidaan integroida olemassa oleviin toimintatapoihin ja työkaluihin.

 

AvaDive tarjoaa syvää kokonaisnäkemystä liiketoimintaan, teknologiaan ja ihmisten motivointiin.

 

Strategia asettaa työllemme tavoitteet, missiomme ja arvomme ohjaavat meitä, ja järjestelmät automatisoivat tekemistämme.

 

Mutta tärkeää on kysyä myös: "Mitä hyötyä siitä on minulle?"

 

Kuunnellen kaikkia tahoja, AvaDive suunnittelee helppokäyttöisiä 

pilvipalveluja, jotka hyödyntävät pelimekaaniikkaa.

Teknisesti AvaDive:n ratkaisut voidaan integroida osaksi olemassa olevia tietojärjestelmiä, tai ne voivat toimia myös itsenäisinä sovelluksina.

Pelillistäminen
GAMIFICATION FI

Pelillistäminen tarkoittaa peleistä tuttujen mekaniikkojen ja peliajattelun soveltamista ei-pelilliseen ympäristöön. Tyypillisesti se tarkoittaa systeemiä, jossa on mukana peleistä tuttua älykkyyttä.

Esimerkki: Kuinka pelillistää painonhallinta?

 

1.    Ota muistikirja ja vedä kynällä viiva sivun keskelle. Merkitse vasemmalle puolelle negatiiviset pisteet (painon pudottamista hidastava ruoka ja käyttäytyminen), ja viivan oikealle puolelle positiiviset pisteet (painon pudotusta edistävät ruoka ja käyttäytyminen).

 

2.    Seuraavana päivänä aloita aamiaisesta lähtien merkitsemään muistikirjaasi positiivisiin pisteisiin kaikki vihannekset ja proteiinit, jotka syöt, ja vastaavasti pisteytä negatiiviselle puolelle kaikki sokerit ja huonot rasvat, jotka syöt.

 

3.    Sitten lisää myös käyttäytymispisteitä: pisteytä positiiviselle puolelle kaikki fyysinen aktiivisuus, ja negatiiviselle puolelle kaikki laiskottelu ja istuminen.

 

4.    Ennen nukkumaan menoa, laske yhteen kummatkin pisteet ja tarkastele niiden suhdetta. Mieti miten saisit seuraavana päivänä pistesuhteen kehittymään paremmaksi.

 

5. Valitse itsellesi kiva palkinto, mikäli onnistut parantamaan pisteiden suhdetta.

 

6.    Muutaman päivän päästä lisää systeemiisi pistetasoja, joihin valitset palkinnot vaikeusasteen mukaan: mitä vaativampi taso, sitä parempi palkinto. Varo, älä menetä suhteellisuuden tajua! Ota selvää terveellisistä painonhallintaa tukevista elämäntavoista, ja kehitä systeemiäsi eteenpäin.

 

7.    Kun systeemisi alkaa näyttää painossasi tuloksia, on aika lisätä siihen sosiaalinen ulottuvuus. Kutsu ystäväsi mukaan peliin kilpailemaan pistevertailussa.

 

Tämä yksinkertainen esimerkki näyttää, miten voimme lisätä terveellistä, painonhallintaa tukevaa käyttäytymistä ja vähentää ”laiskanpulskaa” käyttäytymistä.

 

Pelkkä mittaaminen ja kirjaaminen yhdessä antavat jo aivoillemme hallinnantunnetta, joka puolestaan vähentää stressiä elämässämme.

 

Pelillistäminen on muutakin kuin pisteiden laskemista.

 

Upeasti toteutettu pelillistäminen antaa tekemiseen tarkoitusta, joka voi olla myös todella hauskaa. 

 

Palkitsemisessa tulee olla useita ulottuvuuksia, jotta myös aivojemme palkitsemismekanismit aktivoituvat yhä uudelleen, kun tekeminen jatkuu ja kehittyy.

 

AvaDive luo yhdessä asiakkaittensa kanssa motivaatiota aktivoivat mekanismit vaatimusmäärittelytyöpajoissa.

 

Lisensoituja ja tuloksellisia metodeja hyväksikäyttäen työpajoissa määritellään sekä ulkoiset että nk. sisäsyntyiset motivaatiotekijät.

PELLISTAMINEN
Tuotteemme

Ready!   1-päiväinen työpaja

Katso maailmaa pelintekijän silmin! Pelien tekijät puhuvat mm. peliestetiikasta, –mekaniikasta ja –dynamiikasta. Tässä työpajassa opimme mm. näistä pelien menestystekijöistä, ja sovellamme niitä omiin tavoitteisiimme. Kysymme oikeat kysymykset oikeassa järjestyksessä, ja sukellamme kunnolla pelillistämisen maailmaan.

 

 
Steady!  2-päiväinen työpaja

Luo oma pelillistämiskonseptisi itse valitsemallesi käyttäytymisen alueelle. Tässä työpajassa hyödynnämme maailman johtavaa pelillistämislisenssiä, ja teemme täyden vaatimusmäärittelyn sinun ratkaisullesi.

 

 
Go!   Suunnitteluprojekti

Aloittaen ”Proof of Concept” vaiheesta rakennamme pelillistetyn ratkaisun rautalankamallista elävään elämään.

 

Lisätietoja antavat:

 

Sanna Mäyrä, toimitusjohtaja

044 974 3547

sanna@avadive.com

 

Li Kivistö, markkinointipäällikkö (englanniksi ja kiinaksi)

045 104 2688

li@avadive.com

 

Tero Riipi, markkinointipäällikkö

050 357 1768

tero@avadive.com

 

AvaDive tiimi:
TEAM FI

Toimitusjohtaja, perustaja

Lapin Muoniossa syntynyt Sanna Mäyrä on aina ollut erittäin kiinnostunut kahdesta asiasta: taiteista ja tekniikasta. Sanna opiskeli automaatiotekniikkaa, ja hän on työskennellyt Nokia Networks:issä sekä markkinoinnin että tuotekehityksen puolella. Senioritehtävissä tuotantoyhtiöissä Sanna on tuottanut digitaalisia audiovisuaalisia sisältöjä vuodesta 1999 lähtien, jolloin hän johti Generation Nokia Show Room:in toimintoja. Sanna ymmärtää syvällisesti digitaalisten kanavien ja tuotantotapojen mahdollisuuksia, mistä seuraa kustannustehokkuutta ja optimointia. Sanna alkoi opetella ohjelmointia C64:n visuaalisessa maailmassa, ja nyt hänen intohimonsa digitaaliseen magiikkaan näkyy useissa pelillistetyissä sovelluksissa AvaDive Oy:ssä.

Partner, Marketing Manager, international

Li Kivistö on kansainvälisen markkinoinnin ammattilainen yli 15 vuoden kokemuksella. Hän on työskennellyt mm. strategisen markkinoinnin vetäjänä ja strategisen suunnittelun ja kehittämisen johtajana Nokia Oyj:ssä. Lillä on vahva osaaminen Kiinan liiketoimintoista ja lainsäädännöstä sekä paikallisesti että vientitoimintojen osalta. Hänellä on myös syvällinen ja ajan tasalla oleva ymmärrys Kiinan poliittiseen ja makrotaloudelliseen tilanteeseen. Lin intohimon kohteena ovat kielet ja kulttuurit, ja vapaa-ajallaan hän kirjoittaa artikkeleita sekä opettaa kiinankieltä. AvaDive Oy:ssä Li tukee vahvasti varsinkin niitä asiakkaitamme, jotka tekevät liiketoimintaa tai yhteistyötä kiinalaisessa kulttuurissa.

Partner, Enterprise Architect

Sari Valkeasalo on keskittynyt yli 20 vuoden urallaan IT-järjestelmiin, erityisesti toiminnanohjausjärjestelmiin (ERPs) ja intergraatioihin. Sari on toiminut seniortason konsulttina esimerkiksi Oraclella ja CSolutorilla liiketoiminnan ja kokonaisarkkitehtuurin kehittämisessä. Vapaa-ajallaan Sari nauttii pitkistä kävelylenkeistä koiransa kanssa, ja AvaDive Oy:ssä Sari on tehnyt virkistävän sukelluksen pelillistämisen jännittävään maailmaan.

Partner, Marketing Manager, Finland

Tero Riipi opiskeli filosofiaa ja biokemiaa Helsingin yliopistossa, jossa hän myös työskenteli tutkijana ennen kuin hänen intohimonsa musiikkiin ja taiteisiin vei hänet Suomen Kansallisoopperaan. Tällä hetkellä Tero myös opiskelee markkinointia Metropoliassa ja tukee AvaDive:n asiakkaita kotimarkkinoilla.

Laura Avonius

Partner & Board Director

Director, Digital Business Unit, Aller Media Oy

Sami Mäkinen

Partner & Board Member

CEO, Founder, AirDice Oy

Jany Mengelkamp

Partner

Director, Primex Pharmaceuticals Ltd.

Virva Sirén

Partner

Lähihoitaja, Turenki

Maria Sjövik

Partner

Vesa Kivistö

Partner

Integration Specialist, QPR Software Plc

Timo Nässi

Partner

Senior Multimedia Designer, Magneetto Media Oy

Juha Virolainen

Partner

Internet Specialist, IL-Media, Alma Media Suomi Oy

Timo Liukko

Partner

Chairman & Senior Consultant, First Round Ltd.

Frans Mäyrä

Board Advisor

Professor, University of Tampere, Game Studies

Please reload

LINKS FI
Links

Frans Mäyrä, Professor, Game Studies, Board Advisor of AvaDive:

http://fransmayra.fi/2014/10/08/new-research-into-ludification-and-gamification/

 

Juho Hamari publications, University of Tampere:

http://juhohamari.com/

 

Do badges increase user activity? A field experiment on effects of gamification:

http://www.researchgate.net/publication/273704751_Do_badges_increase_user_activity_A_field_experiment_on_effects_of_gamification

 

 

Flow in gamification:

http://gamification-research.org/2014/08/flow/

 

 

Demographic differences in perceived benefits from gamification:

http://juhohamari.com/post/85607700744/demographic-differences-in-perceived-benefits-from

CONTACT FI

Yhteystiedot

Osoite

Paloheimonkatu 2

FIN-11130, Riihimäki,  FINLAND

Tel: +358 (0)44 9742547

Your details were sent successfully!

bottom of page